• Welkom op de website van

    Parel Haptonomie Gouda

Haptotherapie

Haptotherapie is een persoonsgerichte therapie. Het accent ligt niet alleen op de klacht of ziekte, maar het kijkt breder. Naar de mens in zijn geheel. Wat geeft veerkracht en maakt jouw leven betekenisvol?

Haptotherapie brengt meer bewustheid in je gevoelens en ervaringen. Je leert bijvoorbeeld te herkennen wat energie geeft, of kost. Met andere woorden: wie of wat zijn bruistabletten, en wat zuigtabletten?

Het kan helpen bij:
– Stress.
– Burn-out.
– Lekkerder in je vel willen zitten
– Moeite hebben met het aangeven van grenzen.
– Lichamelijke klachten die een psychische oorsprong kunnen hebben, bijvoorbeeld nek- of rugpijn.
– Opvoedingsvragen
– Thema’s rondom persoonlijke groei en ontwikkeling.

Een sessie bestaat uit:
– Een gesprek, dit helpt om je bewust te worden van gedachten en gevoelens.
– Ervaringsoefeningen, verbonden aan een thema waar de cliënt mee zit en waardoor je je reactiepatronen beter leert kennen.
– De directe aanraking op de behandelbank. De aanraking is affectief; betrokken, aandachtig. Dit maakt het verschil tussen ding-zijn of mens-zijn, en dat voel je. Er is een relatie tussen lichamelijk verharden en gevoelsmatig verharden. Een affectieve aanraking verzacht.

Tarieven:

Behandeling haptotherapie € 85,00

Het kennismakingsgesprek kost € 50,00

Een behandeling duurt ongeveer 50 minuten.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden (een gedeelte van) de kosten van de haptotherapeutische behandeling in het aanvullende pakket. Deze kosten vallen niet onder het eigen risico van uw zorgverzekering. Bij twijfel kunt u het beste contact opnemen met uw eigen ziektekostenverzekering.