• Welkom op de website van

    Parel Haptonomie Gouda

Workshops: voor bedrijven en groepen.

Voor onderwijs- en zorginstellingen en bedrijven verzorg ik groepsworkshops op haptonomische basis.

De workshop duurt drie uur en is opgebouwd uit verschillende ervaringsoefeningen. Het tarief is op aanvraag beschikbaar.

  • De workshop kan worden ingezet ter ondersteuning van de duurzame inzetbaarheid.
  • In de praktijk merk ik dat de workshop het onderlinge, collegiale contact verdiept en de samenwerking verbetert, waardoor deze ook goed als teambuilding activiteit ingezet kan worden.

Thema’s die naar voren komen zijn verbinding, contact, (non verbale) communicatie en grenzen.

“Het dak repareren als de zon schijnt…”

Er is niks mis met een beetje stress. Gezonde stress houdt het vuurtje draaiende, zet aan tot presteren. Het maakt ook dat we net dat beetje extra kunnen doen wanneer dat nodig is. De eisen die aan je gesteld worden, of die je aan jezelf stelt, zijn in evenwicht met wat je aankan.

Soms kan het gebeuren dat deze verhouding tussen draagkracht en draaglast niet (meer) in balans is. Als dat langer duurt dan gezond voor je is, kan je hier last van krijgen.

Het ziekteverzuim is de laatste tijd helaas hoog en burn-out klachten komen veel voor. Organisaties richten hun beleid daarom meer op het gezond en werkend houden van hun personeel.

Wat is hierbij de meerwaarde van haptonomie?

Het verschil met haptonomie zit ’em in het voelen. In plaats van alleen te denken over wat er gebeurt, wordt er een extra koppeling gemaakt naar bewust voelen: wat doet het met jou? De ervaringsoefeningen uit de workshop geven daarmee op dieper niveau inzicht. Een gevoelde ervaring vergeet je niet meer.

Daardoor kan deze workshop ook heel goed preventief ingezet worden. Met andere woorden: het dak repareren als de zon schijnt.

Nieuwsgierig naar haptonomie en wat dit kan betekenen voor een team?
Ik neem graag de tijd voor een gesprek en ben bereikbaar op:

Telefoonnummer: 06-43 010 474
E-mailadres: peggy@parelhaptonomie.nl

Bij behoefte aan individuele begeleiding zijn deelnemers welkom in mijn praktijk in Gouda. Voor meer informatie daarover verwijs ik graag naar het kopje ‘haptotherapie’