• Welkom op de website van

    Parel Haptonomie Gouda

Over peggy

Over Peggy

Ik (1970) ben enthousiast, sportief, graag buiten, boekenwurm, gelukkig getrouwd en moeder van twee lieve pubers. Ik heb een achtergrond in de sport en werkte met veel plezier als leerkracht in het basisonderwijs. Beroepen waarbij het contact, het gevoel en het lichaam als rode draad doorheen lopen. Zo ook bij haptonomie.

Haptonomie, de taal van het gevoel, heb ik leren verstaan als een duidelijke taal. Het lichaam liegt niet. Hoe duidelijk laten kinderen bijvoorbeeld in hun lichaamstaal zien hoe het met hen gaat!

Met veel plezier en voldoening combineer ik mijn praktijk Parel Haptonomie in Gouda, met mijn werk als haptotherapeut bij een organisatie voor mensen met verstandelijke beperking in Rotterdam.

 

Het verhaal van de parel

Parel, dat ben ik.

In het Engels betekent Peggy parel en daarmee is het een verbinding met mijn Schotse voorouders. Dat voelt goed. Wanneer in een oester per ongeluk een zandkorreltje binnendringt, beschermt de oester zich door laagjes parelmoer om deze vreemde indringer heen te bouwen. Zo groeit in de oester een parel. Daarmee vertelt de parel ook een prachtig verhaal; ervaringen uit het verleden, kunnen je schatkist voor de toekomst zijn.

Parels, dat zijn wij allemaal.