De zachte kracht van haptotherapie

Haptotherapie is een vorm van therapie die helpt om meer contact te maken met je gevoelens, behoeften en verlangens. Het is gebaseerd op de principes van haptonomie en richt zich op het herstellen en bewuster worden van het voelen en het gevoelsleven. Hoewel we als voelers geboren worden, lijkt dit voelende vermogen gaandeweg het leven soms ondergesneeuwd te raken.

Een haptotherapiesessie bestaat uit verschillende elementen, waaronder aanraking, gesprekken en oefeningen. Haptotherapie leert je naar je lichaam te luisteren als een waardevolle bron van wijsheid en intuïtie. Dit stelt je beter in staat om bewuste keuzes te maken, gezonde grenzen te stellen en meer in harmonie te leven met jezelf en jouw omgeving.

PATRONEN
Vaak ontdekt men tijdens haptotherapie patronen, spanningen en emoties die mogelijk zijn weggestopt. Samen werken we aan het inzichtelijk en vrijmaken hiervan en het herstellen van de natuurlijke stroom van levensenergie. Dit proces leidt tot een gevoel van balans en helpt mensen beter om te gaan met bijvoorbeeld stress, burn-out en andere emotionele uitdagingen. Hoewel haptotherapie geen ontspanningstherapie is, ervaren cliënten vaak een gevoel van ontspanning na een sessie. Ze voelen hun lichaam weer en ervaren een gevoel van heelheid.

ALLE LEEFTIJDEN
Jong of oud(er), haptotherapie kan mensen van alle leeftijden ondersteunen bij verschillende uitdagingen. Bij klachten als stress, angst, depressie, trauma, verlieservaringen, onverklaarbare lichamelijke klachten kan haptotherapie helpen om nieuwe perspectieven te ontdekken en positieve veranderingen in het leven teweeg te brengen. Het kan ook waardevol zijn voor mensen die zichzelf beter willen leren kennen, hun intuïtie willen ontwikkelen, op zoek zijn naar zingeving of hun persoonlijke groei willen bevorderen.

AANVULLEND
Haptotherapie kan ook samengaan als aanvullende therapie naast andere reguliere behandelingen. Het kan complementair zijn aan medische behandelingen, psychotherapie of andere vormen van therapie, maar het is geen vervanging voor noodzakelijke medische zorg. In maart verhuisde ik met mijn praktijk naar het prachtige Reeuwijk. De rustige en natuurlijke omgeving gaat goed samen met de holistische benadering van haptonomie. Het nieuwe adres is Armstronglaan 25.

VOORBEELDEN
Enkele veelvoorkomende klachten waarbij haptotherapie ondersteuning kan bieden, zijn onder andere:

  • Stress en burn-out
  • Omgaan met grenzen
  • Onbegrepen lichamelijke klachten
  • Angst en depressie
  • Verlieservaringen
  • Niet lekker in je vel zitten
  • Persoonlijke ontwikkeling

Voel je welkom in de praktijk